Всичко, което трябва да знаете за специалния сървър хостинг

В

Специализиран сървър хостинг:

Специализиран сървър хостинг е когато използвате изключително един сървър и не е нужно да споделяте сървъра с никой друг. Това ви прави контролиращ човек и можете да изберете да приспособите вашия сървър според вашите изисквания и според нуждите на вашия домейн. Въпреки че специалните сървъри са от скъпа страна, получавате множество функции и опции, за които си струва да платите. По принцип, ако вашият уебсайт е посетен от много хора в рамките на много кратък период от време, Dedicate Server е правилният избор за вас.

Начинът, по който работи:

Знаете ли факта, че по-рано персоналните компютри са били с големи размери, преди малката версия на същия да излезе на пазара? Специализираните сървъри са доста големи и те също имат физическо съществуване. Подобно на всеки друг компютър, специалните сървъри също имат RAM, микропроцесори, твърди дискове и др. Когато компютърът е разработен, за да управлява голямо количество данни, можете да го наречете сървър. От друга страна, ако използвате един такъв компютър, който работи изключително за вашия уебсайт.

Специализираните сървъри могат да бъдат разделени на две основни части, които са описани по-долу:

 • Неуправляван: Неуправляван специализиран сървър означава, че вие ​​сте този, който контролира сървъра. Следователно вие носите отговорност за поддръжката на сървъра.

 • Управляван: Напротив, можете да наемете друга компания, която не само ще поддържа сървъра, но и ще се увери, че той продължава да работи безупречно. Тази процедура се нарича управляван сървър. Единственото нещо, за което ще отговаряте, е да изпратите информацията на наетата компания. обикновено управляваният специализиран сървър може да предлага функции като 24×7 бюро за помощ, 24×7 мониторинг, актуализиране на операционната система, сканиране за вируси и злонамерен софтуер, филтриране на спам, актуализиране на ядра и DLL файлове и т.н.

Предимствата на избора на специален сървър хостинг:

 • Производителност: Специализираните сървъри могат да обработват огромно количество информация във всеки момент от времето. Следователно можете да се доверите на сървъра за неговата производителност и той няма да показва проблеми, дори когато уебсайтът ви е свидетел на интензивен трафик.

 • Надежден: Без съмнение може да се каже, че повечето хора инвестират в специален сървърен хостинг поради неговата надеждност. Тъй като сте началник на Сървъра, можете да контролирате минималния престой, необходимите промени и надстройки. Можете дори да предвидите разходите за поддръжка и ремонти и да ги планирате предварително, така че да не изгори дупка в джобовете ви.

 • Контрол: Без значение какъв вид сървър сте избрали, управлявали или неуправлявате, контролът е абсолютно във вашите ръце. Можете да промените софтуера според вашите нужди и дори да подобрите услугата въз основа на вашите предпоставки.

 • Сигурно: Тъй като вие сте човекът, който контролира специалните сървъри и можете да приспособите изискванията според вашите нужди, това е най-сигурният сървър.

Облачен хостинг Vs. Специализиран сървър хостинг:

От въвеждането на облачния хостинг много хора са преминали към него. Облачният хостинг спестява много място, тъй като данните се съхраняват в „облака“. За да бъдете конкретни, можете да запазите информацията си в пространството за съхранение, което е достъпно онлайн. Можете да получите достъп до информацията от всяко устройство и отвсякъде, като се регистрирате с вашия акаунт. Различни домейни също съхраняват данните си в облака, който е известен като облачен хостинг. Има някои плюсове и минуси на облачния хостинг, които са споменати по-долу:

Професионалисти:

 • Като цяло облакът се състои от множество сървъри. Следователно, ако някой от сървърите спре да работи, други сървъри ще го компенсират

 • Тъй като облакът има няколко сървъра, разширението за съхранение става лесно и можете да увеличите капацитета според нуждите

 • Облачният хостинг е по-евтин в сравнение с хостинга на специализирани сървъри в Индия

Минуси:

 • Преди няколко години някои частни изображения на някои известни личности станаха публични заради една от слабостите на компанията за хостинг в облак. Ето защо, със сигурност облачният хостинг не е надежден по отношение на сигурността досега

Виртуален частен сървър срещу хостинг на посветен сървър:

Въпреки че виртуалният частен сървър е подобен на Специализиран сървър хостинг, обхваща само произведения в ограничен мащаб. Много хора сравняват с кооперация, където се радвате само на малка част от големия имот. По подобен начин във Virtual Private Server можете да направите някои промени в рамките на вашите ограничения. Нека разгледаме плюсовете и минусите на VPS:

Професионалисти:

 • VPS е по-евтин от Dedicated-Server-Hosting

 • Според теорията, можете да персонализирате VPS напълно, за да отговаря на вашите нужди

 • Има управлявани, полууправлявани и неуправлявани пакети на VPS

 • Като частен сървър, VPS предлага добра защита

Минуси:

 • Най-често срещаният проблем, с който може да се сблъскате, докато използвате VPS, е неподходящото разпределение на ресурси. Това означава, че въпреки наличността на опцията за пълно използване на сървъра, не можете да го направите. VPS възниква с проблеми веднага щом се опитате да използвате сървъра до пълния му капацитет.

Сега, ако сте решили, че ще инвестирате в специален сървърен хостинг, трябва да имате предвид някои съвети, които ще ви помогнат в процеса:

Замяна: Докато подписвате договора, не забравяйте да проверите клаузата, която гарантира, че сървърът ще бъде заменен в случай на повреда на частите.

Качество на хардуера: Тъй като сървърите съществуват физически, е също толкова важно да инвестирате в качествен хардуер за по-добро обслужване.

Времетраене: Уверете се, че сте прегледали протокола за изпълнение на доставчика и приемете договора, само ако времето за работа е в рамките на 99%.

Служба за помощ: Доставчикът винаги трябва да предлага помощ, когато имате проблем. Вашият сървър може да не се управлява, но имате право да получите поддръжка. Затова преминете през системата за поддръжка на доставчика, за да научите подробно за нея.

Разходи: Най-съществената стъпка, която трябва да предприемете, е да знаете разходите за инсталиране на хостинг на посветен сървър. Уверете се, че сте разбрали какви функции ви харесват под цената.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta