Заключва ли iMac перфектният хардуер за компютърна сигурност?

З

Ако смятате, че данните във вашия iMac са в безопасност зад една парола за Windows или заключване на iMac, трябва да преосмислите. Защото, ако не сте променили настройката по подразбиране, всеки може просто да стартира вашия iMac с помощта на дискета или дори CD-ROM и да се разхожда из папките и файловете ви като гробница на гробници. Не искате да се сблъсквате с такива кошмари, нали?

За да сте сигурни файловете, трябва да направите защитената парола на iMac, както и да я накарате да се стартира при упълномощаване. Това прави нито едно тяло да няма достъп до задната врата във вашия iMac чрез флопи устройство или CD устройство.

Може да погледнете менюто за настройка на устройството за настройки за защита, включително потребителска парола. След това, когато поиска, просто дайте парола по ваш избор; тук има дума за предпазливост – че нулирането на паролата за стартиране е само по себе си, така че изберете и въведете, но внимателно.

Отново, моля, обърнете внимание, че някои машини ще ви позволят да добавите парола за настройка, така че да съдържат и неоторизиран достъп до програмата за настройка, проверете ръководството на дънната платка, за да се уверите двойно дали функцията е налична на вашето устройство.

Повечето системни дънни платки имат превключвател или джъмпер за нулиране на паролата за зареждане, ако възникне необходимост. В този случай изключете системата и изключете щепсела, отворете кутията на системата и просто преместете джъмпера; погрижете се да заземите, преди да свършите тази работа.

Въпреки това, в случай, че джъмперът не е настроил паролата, може да се наложи да потърсите превключвателя, който ще нулира вашата програма за настройка; означава, че ще изчисти паролата за зареждане и ще изтрие и други настройки.

Всички тези усилия са за една основна цел да запази системата в безопасност; вашия iMac от грешните ръце. Въпреки това да забраните паролата за стартиране не е голяма работа и не е толкова трудно да извадите твърдия диск, да прегледате всички файлове и папки и да ги замените, без да има признаци на намеса. И така, как да предпазим нарушителите от скъпия ви iMac? Бравите, които се предлагат в диапазона от $ 30, ще бъдат ефективни за прости системи, а не за iMac. Заключването, направено за iMac, ще служи за целта; Персонализираните брави G5 или бравите на Apple MacPro го правят. Има усъвършенствани устройства за физическа защита, включително устройства за заключване на iMac, които са едва видими, но предлагат много добра компютърна сигурност.

Ключалките на iMac може да не са евтини устройства за компютърна сигурност, но вместо да се налага да поемат загубата на приходи от компютърни вандализми и да се избегне разрушаването на репутацията на компанията и инвестирането в административни скъпи за ремонти атаки след вандали, има смисъл да инвестирате iMac се заключва и се обезопасява. Има някои продукти, които предлагат застраховка iMac също с покупката на iMac заключване, просто внимавайте и ще бъдете спокойни.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta