Как да използвам кода за грешка на лаптоп Dell ePSA, за да ви помогна да разрешите проблема си след стартиране на ePSA

К

Разберете кодовете на ePSA

EPSA кодовете са набор от информация, която насочва потребителя за грешките в компютърната система. Има няколко грешки, които могат да възникнат; освен това е доста трудно да се справим с тези грешки. Кодът за грешка ePSA е основно число, което съдържа информацията за грешката. Различните кодове за грешки имат различно обяснение и решения. Ако не сте наясно с кодовете за грешка ePSA или все още не сте срещнали такъв, препоръчително е да потърсите телефонния номер за техническа поддръжка на Dell. Освен това можете да говорите с компютърните професионалисти, като наберете 1 800 723 4210.

Грешка на процесора

Кодът за грешка в ePSA за този проблем е 2000-0111. Това е проблем, който се среща в дънната платка на компютъра. Освен това причинява неизправност на процесора. Можете да получите повече знания относно този фактор, като се ангажирате с денонощната поддръжка на клиенти. Решението на този проблем е разгледано накратко по-долу.

Надстройте BIOS на вашата система

Ако надстройката не помогне, сменете дънната платка или процесора.

Грешка в батерията на компютъра

Тук ePSA кодът за грешка е 2000-0131; това включва дисфункция на батерията на системата. Освен това тази грешка може да попречи на компютъра да се стартира, тъй като батерията не функционира правилно.

За да се противопоставите на този проблем, първо трябва да изключите компютъра

Уверете се, че кодът на захранването на системата е изключен

Отворете кутията на вашия компютър и извадете батерията

Поставете батерията отново в нейното положение. Освен това, ако грешката все още преобладава, сменете батерията и помислете за номера на техническата поддръжка.

Грешка в устройството с твърд диск (HDD)

Кодът за грешка сега е ePSA 2000-0141, това със сигурност е грешка на HDD. В този случай системата може да докладва, че устройството с твърд диск (HDD) не може да бъде намерено или разположено. Въпреки че устройството с твърд диск е правилно инсталирано, системата все още не може да го прочете. Тази грешка възниква в случая, когато твърдият диск не е инсталиран. Ако срещнете този проблем, помислете за следната резолюция.

Ако имате преносим компютър, просто нулирайте твърдия диск. В случай че имате настолен компютър, включете кабела за данни и захранващия кабел на твърдия диск. Включете и двата кабела и се уверете, че са правилно свързани.

Ако гореспоменатото решение не работи, сменете твърдия диск.

Ако все още имате проблем, не се колебайте да се обадите на безплатния номер.

Грешката на оптичното устройство

Друг по-често срещан проблем е оптичното устройство, кодът за грешка за този проблем е ePSA 2000-0147. В този случай всеки път, когато поставите диск в оптичното устройство, устройството не успява да прочете диска. Освен това системата ви може да ви информира, че не е инсталирано Blue ray или DVD устройство. По-долу има кратка инструкция как да разрешите този проблем?

Изключете компютъра си и предотвратете всякакви електрически връзки

Идентифицирайте дефектното оптично устройство и изключете устройството и неговите връзки и кабели.

Сега свържете кабелите към оптичното устройство и рестартирайте компютъра.

Ако оптичното устройство все още показва грешка, обадете се на номера за поддръжка на клиенти за допълнителна помощ.

Разбиране на AMI звуковите сигнали

Ако AMI звуковият код е кратък, това може да доведе до повреда на DRAM. Два къси кода означава, че веригата на паритет е неуспешна. Докато трите кратки звукови сигнала се появяват, когато има повреда в RAM. Освен това повредата на системния таймер е свързана с четири кратки звукови сигнала. Помислете за номера на техническата поддръжка за помощ.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta