Сензорен дигитайзер – симптоми и евтини заместители

С

Ако имате мобилен телефон със сензорен екран, независимо дали става дума за iPhone, iPad или друг смартфон или подложка с друга марка, таблет, PDA или дори монитор, който има активиран докосване екран и страда от някой от следните симптоми, тогава вие може да се наложи да смените сензорния дигитайзер.

Някои симптоми на проблеми с дигитайзера могат да включват:

· Сензорният екран не реагира при докосване.

· Сензорният екран реагира бавно при докосване.

· Някои области на сензорния екран не реагират при докосване.

· Някои области при допир реагират неправилно или нестабилно.

· Някои приложения изглежда се отварят на случаен принцип.

В случай, че не знаете какво е сензорният дигитайзер и повечето хора не знаят, това обикновено е тънък пластмасов подобен филм, който прилепва към стъкления екран на вашето устройство и има чувствителен на допир екран. Този дигитайзер се свързва с дънната платка на вашето устройство и изпраща информация относно местоположението или позицията и движенията на пръста или стилуса на екрана. Дигитайзерът в основата си отговаря за всички функционалности на докосване на сензорния екран. С други думи, всяко въвеждане на данни, като докосване на икона, за да я активирате, или виртуална клавиатура или дори разпознаване на ръкопис. За повечето смартфони дигитайзерът е единственото входно устройство.

Обикновено дигитайзерът не се вижда, освен ако екранът не е повреден или напукан. Повредите обикновено са резултат от изпускане или ударяване на мобилен телефон или подложка върху твърда повърхност. Или понякога дигитайзерът просто се разваля.

Не съществуват признати решения за ремонт на дигитайзер, освен простото му заместване.

Лошата новина е, че в повечето случаи не можете просто да замените дигитайзера, но трябва да замените и стъкления екран. Да вземем например iPhone. Начинът, по който е проектиран, дигитайзерът се придържа към стъкления екран. За съжаление не можете просто да отлепите фолиото на дигитайзера и да ударите нов филм върху стъклото, трябва да замените както стъкления екран, така и дигитайзера.

Добрата новина е, че има комплекти за подмяна на екрана, които са лесно достъпни за почти всеки смартфон или смартпад с марка.

Още добри новини: достатъчно просто е да замените екрана и дигитайзера, така че почти всеки може да го направи, дори и с най-основните механични способности. Стига да разполагате с подходящите инструменти и те обикновено са включени в комплектите.

Още по-добри новини, това не е скъпо. Всъщност повечето хора биха го сметнали за много евтино в сравнение с подмяната на вашия мобилен телефон или iPad.

Ако смятате, че може да се наложи да смените дигитайзера в сензорното си устройство, може да сме в състояние да ви помогнем да проследите правилния комплект. Без значение каква марка може да търсите, независимо дали е Apple iPhone, iPad, Blackberry, Dell, Google, HP, HTC, LG, Motorola, Nokia, Palm, Samsung, Sony или друга марка, вероятно имаме връзка към вашия конкретен модел. Или дори ако просто търсите повече информация относно сензорните дигитайзери, използвайте връзката по-долу, ние можем да ви помогнем.

На нашия уебсайт има и видеоклипове, които ви показват колко лесно е да замените дигитайзерите.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta