Lowrance X136 DF Fish Finder – Характеристики и съвет

L

Характеристики на Lowrance X136 DF

Сондарът Lowrance X136 DF Pro-Grade е първокласен търсач на риби. Неговият двучестотен преобразувател, с дълбочина на проникване до 2500 фута и здрав водоустойчив корпус, го прави отличен избор за риболов с морска вода или проследяване на спусъка. Той е достатъчно здрав, за да се изправи срещу елементите на солената вода и ви позволява да виждате в дълбоки дълбочини. Неговият 16-степенен монитор на сивата скала също така позволява лесно отчитане на сонара и значително ще помогне за намирането и идентифицирането на рибите.

Уредът за търсене на риба Lowrance X136 DF също се предлага стандартно с ASP (Advanced Signal Processing) и аларми за дълбочина. ASP позволява на рибаря да филтрира шумовите смущения от пътища като скорост на лодката, водни условия, въздушни мехурчета и дори вибрации от двигателя. Филтрирането ви позволява да виждате ясно рибите, за да можете да използвате уменията си, за да ги уловите. Вградените аларми за дълбочина ви позволяват да се съсредоточите върху риболова, вместо да се притеснявате дали сте твърде плитки или дори твърде дълбоки. Алармите за дълбочина са лесни за настройка и използване. Просто задайте плитка аларма за каквато и дълбочина да смятате, че е твърде плитка – дори плитка от 5 или 10 фута. От другата страна настройте дълбоката аларма на това, което е твърде дълбоко за вас – може би максималното проникване на дълбочината на риботърсача от 2500 фута. Сега нека риботърсачът свърши работата вместо вас. Ако дълбочината на водата някога е извън зададените от вас диапазони, алармата ще прозвучи и можете бързо и лесно да направите корекции.

Lowrance X136 има много други страхотни функции, които са подробно описани в ръководството за собственика, което е стандартно за всяко закупено устройство. Този модел наистина ще улесни всеки рибар да намери риба и да се съсредоточи единствено върху своите умения за улов на рибата.

Lowrance X136 DF Съвет

Много търсачи на риба Lowrance се предлагат стандартно с патентована система Fish Symbol, наречена Fish ID. Системата Fish ID е отличен начин за начинаещите потребители на търсачите на риба да разпознават връщания сигнал, подобен на риба, на сонарния дисплей. Fish ID обаче има своите ограничения. Микропроцесорът в системата може да бъде заблуден от други потопени обекти и да ги докладва като риби. След като се почувствате комфортно с новия си инструмент за търсене на риба, препоръчително е да използвате Full Sonar Mode и да научите как да интерпретирате ефективно арките на рибите. Дори и след като сте експерт в рибните арки, може да искате да използвате Fish ID, когато сте в друга част на лодката, за да работите с нещо, което ви пречи да гледате екрана. В тези ситуации използването на функцията Fish ID може да бъде много полезно, тъй като идва със звукови аларми за риба. Използвайки алармите за риба, ще разберете кога риба преминава под лодката от шума, издаван от вашия търсач на риби Lowrance.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta