10 най-важни причини, поради които трябва да надстроя компютъра си

1

Скоростта, с която технологията се усъвършенства, е много бърза и когато се почувствате добре с закупения от вас компютърен хардуер, на пазара се появяват няколко нови и подобрени модела. Докато някои хора предпочитат да поддържат компютрите си най-съвременни, повечето от нас имат отношение „Ако не са счупени, не го поправяйте“, когато става въпрос за надграждане или подмяна на компютрите ни.

Това е стратегия, която в дългосрочен план може да се окаже скъпа. Винаги е по-добре да надграждате компютъра си редовно, особено ако го имате повече от 2-3 години. Дори компютърът ви да е съществувал до голяма степен безпроблемно, наистина трябва да помислите за периодични надстройки и ето причините, поради които трябва да го направите:

1. Увеличение на скоростта на обработка – Това е едно място, където наистина можете да забележите подобрение в производителността. Ако надстройвате от процесор Celeron 433MHz на Pentium 4 1.6GHz, наистина ще забележите разликата в производителността!

2. По-бърз достъп до паметта – Подобренията в скоростта на процесора обикновено се придружават от подобрения в скоростта, с която се осъществява трансферът на данни между процесора и RAM паметта. Това е друга област, която осигурява подобряване на производителността.

3. Подобрения в размера и капацитета – Технологията води до намаляване на размера на компонентите, съчетано с увеличаване на капацитета за съхранение. Това означава, че RAM карта или твърд диск със сходен размер като по-старите във вашия компютър може да имат двойно по-голям капацитет!

4. Софтуерна съвместимост – Много от новите софтуерни пакети, които може да пожелаете да използвате, за да подобрите вашата производителност или развлекателно изживяване, може да не функционират добре на вашия стар компютър. По-добре е да надстроите компютъра си, за да се насладите изцяло на предимствата на новия софтуер.

5. Застаряване на хардуера – С напредване на възрастта на вашия хардуер; получаването на замяна ще стане по-трудно, след като производителите започнат постепенно да прекратят производството. С усъвършенстване на технологиите, по-старият хардуер първоначално поевтинява и става по-скъп с изсъхването на доставките.

6. Проблеми с техническата поддръжка – Много производители спират да предоставят техническа поддръжка за по-стари компоненти, тъй като спират производството си. Колкото по-възрастен е компютърът ви, толкова по-трудно е да се намери помощ за отстраняването му, когато той се повреди.

7. Разработване на нов хардуер – На пазара често се появяват нови хардуерни продукти, които революционизират компютърното ви изживяване и се основават на новоразработена технология. Шансовете старият ви компютър да поддържа нови устройства са много ниски.

8. По-бързи устройства – Вашият стар компютър може да не е в състояние да побере скоростта, с която новите устройства комуникират.

9. Нови, бързи комуникационни протоколи – Възможно е да не успеете да внедрите по-нови или по-бързи комуникационни протоколи в стария си компютър, тъй като хардуерът не е в състояние да ги поддържа.

10. Операционна система и файлов формат – Вашият стар хардуер може да не може да работи с по-нови операционни системи и някои от файловите формати може да не се поддържат.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta