Нужди от сигурност за малък бизнес

Н

С индустриализацията и глобализацията, нов вид индустрия се появява като малък бизнес. Той има ограничен капитал, започвайки от 5крора. С бума на ИТ инфраструктурата много малки индустрии също започнаха да използват уебсайтове и блогове за популяризиране на своя бизнес. Но както всички знаем, всяка монета има две страни, така че използването на ИТ и банкиране в мрежата.

Хакерите са хората, които пробиват системата и крадат и продават личната и поверителна информация на организация на нейните конкуренти. Те винаги търсят малки или микробизнес организации, тъй като нямат високо ниво на сигурност и е много лесно да проникнат в техните системи.

Това са следните източници, достъпни за хакерите:

Уебсайтът или блогът

С напредъка в технологиите малкият и микробизнесът създават блогове и уебсайтове, за да показват своята информация. Този уебсайт е свързан чрез сървър в основната дънна платка с цялата информация, която е поверителна за бизнеса. Хакерите са склонни да насочват към уебсайта или блога и да достигат до дънната платка, за да получат информация за транзакциите и ежедневните сделки на даден бизнес.

Мобилни телефони или таблети

Тъй като мащабът на бизнеса е малък и микро ежедневните сделки могат да се извършват чрез мобилно или нетно банкиране. Тъй като всички сме небрежни към сигурността на нашите телефони, това дава възможност на хакерите да влязат в нашите телефони и таблети, за да хакнат информацията за транзакцията и понякога да откраднат важна банкова информация и да преобърнат цялата сума.

Имейли

Имейлите са друг източник за получаване на информация от системата. Хакерите или спамерите могат да изпращат имейли с реклами или връзки, които след като са щракнали, могат да генерират вирус в системата, който помага на хакерите да откраднат информацията.

Всеки проблем има решение на проблема, както и този. Ето няколко начина, по които можем да защитим поверителната си информация от кражба.

Пароли

Задаването на пароли на сървъри и Wi-Fi може да бъде доказан начин за защита на всеки външен човек от проникване в системата и проникване на информацията.

Шифроване

Това е процес на кодиране на съобщение по такъв начин, че само оторизирани страни да имат достъп до него и тези, които нямат правомощия, не могат да го видят или прочетат. Помага за запазването на информацията сред доверени лица.

Актуализиране

Честото актуализиране на софтуера ни позволява да държим хакерите далеч, тъй като те се нуждаят от време, за да разберат как да пробият актуализация, като по този начин запазват информацията ни в безопасност.

Въпроси за сигурност и творчески отговори

Трябва да измислим уникални и различни отговори на въпросите за сигурност, зададени за безопасността. Основните и общи отговори са само предположение.

Не свързвайте акаунти

Свързването на уебсайта с банковата сметка за лесни транзакции е лоша идея, тъй като когато хакерите проникнат в уебсайта, той също получава достъп до банковите сметки.

По този начин малкият бизнес може да използва тези средства, за да защити данните си от хакери.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta