Как да добавите аудио към видео

К

Цифровите медии са навсякъде, където погледнете. Музиката и видеопродукцията стигнаха до нивото благодарение на достъпността и широкото използване на мощни компютри.

Евтините цифрови видеокамери са широко достъпни, а по-старите аналогови видеокамери могат да бъдат свързани към компютър чрез видеокарта, за да изтеглят филми на компютъра за редактиране, съхранение и разпространение сред приятели и роднини по интернет.

Стана доста лесно да редактирате свои собствени видеоклипове и има много софтуерни пакети, насочени към любителя. Операционната система Windows има собствен пакет за редактиране на видео, наречен Windows Movie Maker, който ви позволява да създавате професионално изглеждащи видеоклипове.

Докато изследвате този вълнуващ нов свят, неизбежно ще излезете с необходимостта да редактирате аудио частта на вашия видео файл. Качеството на звука на повечето видеокамери не е страхотно, така че може да искате да обработите звука или да го замените заедно с музика или глас.

Много е лесно да отделите аудиото от видеото. Безплатните софтуерни пакети, които изпълняват тази задача, включват Windows Media Encoder от Microsoft (ако работите с WMV видео файлове) и VirtualDub (ако работите с AVI файлове). Всяка от тези програми (и много други) ви позволява да запазите аудио частта от видео файла бързо и лесно.

След като имате своя аудио файл, можете да го обработите за намаляване на шума, да увеличите силата на звука, да добавите музика или да направите каквато и да е цифрова магия, която желаете.

С много пакети за редактиране на видео обаче не е необходимо аудиото да се разделя на отделен файл. Дори прости пакети като Windows Movie Maker имат основни функции за редактиране на аудио и можете да добавяте отделна музика или гласови песни и да смесвате всички заедно.

Ако имате определен аудио файл, който бихте искали да използвате във вашето видео (може би специален ефект или глас, който сте записали отделно), просто добавете този файл към списъка с медии, които да бъдат включени във видеото. Други медийни формати могат да бъдат отделни видео файлове, файлове с изображения или графики.

Аудио файлът може да бъде поставен навсякъде по времевата линия и можете да използвате същия файл много пъти, без да е необходимо допълнително място за съхранение на вашия компютър. За точно поставяне, увеличете мащаба до вашата времева линия и поставете звука точно в синхрон с видеото. Това е! На път сте да правите професионално изглеждащи видеоклипове!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta